Ervaringen Training ‘Vitamine Z’

Ik heb de training ervaren als heel positief. Warme, geborgen sfeer. Mooie afwisseling in theorie, geleide meditatie oefenen en (groeps)gesprekken. Op zich is het bekende “stof” maar in een ander jasje, weer belichting van een andere en soms ook verrassende kant. Mooie opbouw in de training. Bijzonder te ervaren dat je met een groep onbekende mensen dit kan doen en samen een weg kan bewandelen!

Ik sta weer een stukje sterker in mijn schoenen. Kan beter mijn grenzen aangeven. Kan beter voelen wanneer ik dreig over mijn eigen grenzen heen te gaan en kan daar keuzes in maken. Probeer me ook minder vanuit mijn verdedigingsmechanismes op te stellen en meer vanuit mijn zuivere gevoel en emoties.

Het is zeer bruikbaar in de praktijk: het geeft een goed gevoel zelf “in control”  te zijn ipv dat dingen je overkomen, aangepraat worden of het gevoel te hebben dat de lijdend voorwerp bent.

Ik heb met pijn in mijn hart deze training afgesloten. Het was voor mij zeer leerzaam om mezelf beter te leren kennen, nieuwe vaardigheden op te doen en te kunnen oefenen. De training is voor mij echt een rustmoment wat ik echt ga missen. Ik heb me echt thuis gevoeld!
Aukje, 2017