Over Liesbeth


Wie ben ik?

Mijn naam is Liesbeth Haken (1968) en al sinds ik me kan herinneren heb ik een diepgaande interesse in mensen. De samenwerking van lichaam en geest intrigeert mij enorm. Ik haal veel voldoening uit intensief samenwerken met mensen en verdieping zoeken.
Toen ik ging studeren, was het voor mij dan ook een logische stap te kiezen voor de studie medische sociologie aan de universiteit van Groningen. Een boeiende studie waar ik mijn interesse en analytische kant in kwijt kon. Eerst als student en daarna jarenlang in verschillende banen in loondienst. Toch bevredigde dit niet helemaal mijn nieuwsgierigheid, behoefte aan verdieping en samenwerking. Daarom ben ik vanaf eind jaren ’80 langzaam een ander pad gaan belopen. Een pad waarin ik meer en meer verdieping vond en ontzettend veel leerde over mensen. En over mijzelf!

Gronding, stevigheid, evenwicht en groei
Vanaf 2009 komt alles wat ik heb geleerd, en nog steeds leer, samen in mijn Praktijk In goede aarde. Gronding, stevigheid, evenwicht en groei zijn termen die staan voor mijn praktijk.
Het zijn termen waar ik zelf de afgelopen jaren in ben gegroeid en waarin ik heel graag een stukje met jou meeloop. Als therapeut is mijn uitgangspunt dat we samen in veiligheid en respect kijken waar je staat, wat je nodig hebt en wat het beste bij jou past. In open samenwerking met elkaar, en wanneer dat passend is ook met andere therapeuten. Als andere benaderingen geschikter kunnen zijn, adviseer ik je daarover.

Opleidingen & cursussen
Ik rondde de volgende opleidingen af en volg nog steeds voortdurend bij- en nascholingen:
Primal Somatic Traumahealing (2013-2015, Aumm Instituut)
Primal rebirth therapie (2006-2010, Aumm Instituut)
Handleeskunde en specialisatie Medische Handleeskunde (1997-2000; 2010-2013, bij Rebecca van Delden van Praktijk Handsaam
Bach bloesem remedies (1997-2000, bij Rebecca van Delden

Daarnaast volgde ik door de jaren heen diverse opleidingen / cursussen:
EMDR  (BivT en ITAN)
Psychosociale Basiskennis (Con Amore),
HBO-Medische Basiskennis (Civas),  
EFT, Emotionally Focused Therapy (ITAN)
Metamorfose massage (Praktijk Handsaam)
en diverse andere cursussen

Gronding, stevigheid, evenwicht en groei; daarin hoop ik je een stukje te kunnen begeleiden.
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Liesbeth