Ervaringen

Om een beter beeld te krijgen van wat lichaamsgerichte psychotherapie voor je kan betekenen, vind je hier ervaringen van cliënten:

“Precies wat ik nodig had. Heel diepe, blijvende veranderingen zijn bewerkstelligd. Ontzettend steunend en nog, nu de sessies in principe (gelukkig niet officieel) afgelopen zijn, voel ik me
gesteund. Ik zou niet weten wat ik anders had moeten doen, of wie dit zo grondig met mij aan had kunnen pakken. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat ik heb geleerd, de liefde en steun die ik heb mogen ontvangen en alle levenslessen die je me hebt geleerd. Het is levensveranderend geweest. Je bent zo kundig, eerlijk, oprecht, warm, invoelend en je weet je ontzettend goed af te stemmen op je cliënt (om het zo maar even te noemen). Je hebt een breed scala aan werkvormen/ middelen, waardoor je uit veel bronnen kunt putten en heel gericht kunt kiezen wat op dat moment het meest geschikt is. Ik voelde me altijd welkom en je had altijd de volle aandacht en rust voor mij.
Ik heb het meeste gehad aan: het op verschillende niveaus inzichtelijk maken van processen en het kunnen en durven veranderen van ongezonde situaties. Het landen en gronden in mijzelf;
het claimen van mijn bestaansrecht. Maar bovenal jouw onaflatende steun”.
Anoniem

“Ik heb de sessies ervaren als een warm bad waar ik altijd met een heel goed gevoel naar toe ging. Liesbeth is iemand die heel doeltreffend op een zachte manier en met veel respect altijd de vinger op de zere plek weet te leggen. En die zere plek zat niet aan de buitenkant maar behoorlijk verstopt. Ik had van tevoren niet verwacht dat lichaamsgerichte therapie op deze manier werkte. Het heeft mij heel erg goed gedaan”.
Anoniem

“Ik heb vooral veel gehad aan de inzichten in mijn eigen patronen maar ook – en dat is net zo
belangrijk – aan de sessies waarbij energetisch op een heel diep niveau heel subtiel blokkades zijn aangepakt. Dat deden we met meditaties en oefeningen. Het ging echt om twee dingen:
energetisch maar ook praten. Die combinatie is voor mij uitermate effectief geweest”.
Anoniem

“Mijn doel was om mijn ‘oude wonden’ onder ogen te zien, ze proberen te helen of er op zijn
minst vanuit een dieper inzicht anders en gezonder mee om te gaan. De sessies hebben volledig bijgedragen aan dat doel. Ik kan zeggen dat ik mijn doel heb behaald. Waar de sessies mij erg bij hebben geholpen, is het respect van Liesbeth voor hoe je je patronen en gedrag tot op heden hebt ontwikkeld. Ze oordeelt niet (want dat doe je zelf al wel) en leert je op een zachte manier en met mededogen naar jezelf (en het kind-stuk) kijken. Van daaruit leer je om als volwassene veel liever voor jezelf te zijn wat uiteindelijk resulteert in het maken van gezonde(re) keuzes in je leven”.
Anoniem

“Ik heb wel een suggestie voor mensen die ook deze sessies willen volgen: Ik heb erg veel gehad aan het uitschrijven van de inzichten die ik tijdens de sessies kreeg. Door ze op te schrijven en nog weer eens terug te lezen, zeker als je toch weer eens getriggerd wordt in een oud stuk,
beklijft alles veel beter”.
Anoniem

“Ik heb gemerkt dat je er met praten alleen echt niet komt als je met diep ingesleten patronen zit. Je zult echt een zekere mate van zelfinzicht en eigen verantwoordelijkheid moeten hebben om hier echt wezenlijk iets te veranderen voor jezelf. Als je zover bent en je begrijpt niet hoe je dit kunt veranderen, dan zou ik echt een afspraak met Liesbeth aanbevelen”!
Ellen

“De sessies waren voor mij positief en heel fijn, prettig en leerzaam. Wat voor mij belangrijk was dat de sessies binnen mijn grenzen bleven om mij voldoende veilig te kunnen voelen. Dat is zeker gebeurd, wat gemaakt heeft dat ik daarin gelijkelijk aan meer stappen in durfde te zetten.
Ik heb met name wat gehad aan de combinatie van verstand en gevoel. Om meer uit mijn hoofd te komen en meer in mijn gevoel heeft ook de uitleg veel geholpen. Hoe komt het dat ik zo in mijn hoofd zit en zo moeilijk bij mijn gevoel kan. Met name de start van de sessies, tot rust komen, landen, letten op je ademhaling hebben mij de rust gebracht om meer open te kunnen staan voor de sessies”.
Anoniem

“Ik wilde meer bij mijn gevoel komen en dat is gelukt. Ook met de wetenschap dat mijn hoofd daarbij ook altijd aanwezig zal zijn maar dat er meer een balans is tussen verstand en gevoel.
Ik laat mij niet volledig leiden door mijn gevoel, maar kan wel meer vertrouwen op mijn gevoel.
Er is meer rust gekomen, kortom meer balans”.
Anoniem

“Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar je toe te gaan. Sceptisch als ik ben……. Het heeft mij veel opgeleverd. Daarnaast vind ik het heel fijn dat, mocht ik daar behoefte aan hebben, ik zo weer terug kan komen. Dat geeft mij houvast en veiligheid. Ik kan het iedereen aanraden. Het geeft zoveel meer inzicht en dat maakt dat ik een stuk prettiger en positiever in het leven sta”.
Dick

Om een beter beeld te krijgen van wat Vitamine Z traning voor je kan betekenen, vind je hier ervaringen van cliënten:

“Ik heb de training ervaren als heel positief. Warme, geborgen sfeer. Mooie afwisseling in theorie, geleide meditatie oefenen en (groeps)gesprekken. Op zich is het bekende “stof” maar in een ander jasje, weer belichting van een andere en soms ook verrassende kant. Mooie opbouw in de training. Bijzonder te ervaren dat je met een groep onbekende mensen dit kan doen en samen een weg kan bewandelen”!
Anoniem

“Ik sta weer een stukje sterker in mijn schoenen. Kan beter mijn grenzen aangeven. Kan beter voelen wanneer ik dreig over mijn eigen grenzen heen te gaan en kan daar keuzes in maken. Probeer me ook minder vanuit mijn verdedigingsmechanismes op te stellen en meer vanuit mijn zuivere gevoel en
emoties”.
Anoniem

“Het is zeer bruikbaar in de praktijk: het geeft een goed gevoel zelf “in control” te zijn ipv dat dingen je overkomen, aangepraat worden of het gevoel te hebben dat de lijdend voorwerp bent”.
Anoniem

“Ik heb met pijn in mijn hart deze training afgesloten. Het was voor mij zeer leerzaam om mezelf beter te leren kennen, nieuwe vaardigheden op te doen en te kunnen oefenen. De training is voor mij echt een rustmoment wat ik echt ga missen. Ik heb me echt thuis gevoeld”!
Aukje, 2017

Contact:

In goede aarde
Praktijkruimte Stitswerd (Gr.)
Akkemaweg 12
9999 XL Stitswerd

Op woensdag

Therapeuticum Lemminkaïnen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen

liesbeth@in-goede-aarde.nl

06 - 21 65 82 04