EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT is een mooie en simpele tool voor heling. Zoals het vaak wordt beschreven: EFT is een combinatie van moderne psychologie met Chinese geneeskunde. Het toepassen van acupressuur op jezelf (kloppen op bepaalde meridiaan punten) ondersteunt verwerking en heling.

‘Het zachtere zusje van EMDR’ wordt het weleens genoemd. Met als verschil met EMDR, dat je het zélf kan toepassen. Thuis en overal.
En dat je de tools hebt om je éigen heling (letterlijk) in eigen handen te nemen, is een groot en kostbaar bezit.

Een inzicht dat ik op deed in het mogen begeleiden van mensen is dat EFT – naast de werking via de meridianen op je zelfgenezend vermogen – ‘voelen’ veiliger maakt.
Velen van ons hebben te maken gehad te overweldigende gevoelens. Waarbij ons ‘systeem’ een overlevingsdynamiek van minder of niet voelen ontwikkelt. Heel functioneel, op dat moment.
Maar naar binnen gaan, voelen, kun je later dan heel spannend en onveilig ervaren.

Met EFT maak je wél verbinding met het ‘ongemakkelijke’ dat zich in je afspeelt. Maar omdat je weet wat je ermee kan doen, en het een duidelijke ‘kop en staart’ heeft, wordt het voelen en aangaan van de ongemakkelijkheid toegankelijker en veiliger.

De techniek is simpel om te leren. Alle stappen van het doen van een EFT sessie, en wat je daarin tegen kunt komen, zullen we behandelen. En uiteraard gaan we oefenen met sessies met elkaar. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 4 uur. In de eerste gaan we met name de technieken leren. Dan ga je vooral ook thuis aan de slag, en gaan we na een pauze van een paar weken, in de tweede bijeenkomst de ervaringen bespreken en verder oefenen met elkaar.

Contact:

In goede aarde
Praktijkruimte Stitswerd (Gr.)
Akkemaweg 12
9999 XL Stitswerd

Op woensdag

Therapeuticum Lemminkaïnen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen

liesbeth@in-goede-aarde.nl

06 - 21 65 82 04