Vitamine Z training

De training ‘Vitamine Z; van overbelasting naar Zelfregulering’ is een groepstraining over leren omgaan met overbelasting en stress. Deze training is voor vrouwen.

Herken jij deze signalen van stress?

 • Je slaapt niet goed, omdat je ligt te piekeren of gefrustreerd bent of omdat je andermans problemen probeert op te lossen.
 • Je bent zó moe…
 • Of je voelt je juist overactief, een beetje hyper (en eigenlijk ook zo moe…)
 • Je kunt niet meer blij zijn met de dingen in je leven, ook al heb je best veel goed op orde.
 • Het voelt alsof je energie verscheurd of versnipperd is. Je aandacht blijft soms haken aan het verleden of aan de toekomst.
 • Je ergert je aan al die geluiden om je heen.
 • Je hoofd lijkt wel een zeef: je vergeet zelfs de simpelste dingen!
 • Je voelt je leeg van binnen.
 • Of je bent juist zo labiel; iets kleins lukt niet en ineens ben je in tranen.
 • In verschillende situaties zet je steeds een ander masker op.
 • Het lijkt alsof je relatie of je baan een aanslag op je leven lijken te plegen qua stress. Je hebt nergens meer energie voor; je doet de dingen op de automatische piloot.
 • Je hebt lichamelijke klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn of nek- en rugklachten.

Wat zijn de ingrediënten van jouw stress en overbelasting?

Vaak is het een combinatie van factoren waardoor je onderuit dreigt te gaan en is het belangrijk om goed te onderzoeken wat de ingrediënten van jouw stress en overbelasting zijn.
Wil je weer op jezelf kunnen vertrouwen? Vanuit rust je grenzen aangeven? Wil je jouw kwaliteiten weer kunnen benutten? Meer energie voelen en minder klachten hebben? Jezelf en een ander liefhebben? Zou je meer bewust in het leven willen staan? Meer je levensenergie laten stromen en van het leven genieten?

Wat brengt de training jou?

Na de training :

 • heb je zicht op jouw patronen die ervoor zorgden dat je in de overbelasting en de stress terecht kwam.
 • heb je (meer) tools in handen daar uit te komen en of uit te blijven.
 • heb je ervaren en ontdekt wat voor jou goed werkt in beter voor jezelf zorgen en jezelf beter reguleren.
 • voel je meer vertrouwen en rust om met de lastige dingen in jouw leven om te gaan.
 • heb je ervaren wat jij lijfelijk nodig hebt om meer tot rust te komen en in balans te komen.

Helpende patronen en strategieën vinden

In een veilige setting kun je onderzoeken hoe er meer verbinding kan ontstaan met jezelf in het leven nu. Je gaat onderzoeken wat jouw patronen en strategieën zijn die je bewust dan wel onbewust inzet in het dagelijks leven en waarmee je jezelf hebt beschermd.
In de training zal ook duidelijk worden dat sommige van die patronen helemaal niet helpend zijn en je juist belemmeren om vrijuit te leven. We gaan kijken wat wel helpend is voor jou en hoe je dat kan inzetten in de dagelijkse praktijk. In de training zal je hierin ervaring opdoen en oefenen.

Dit doen we door lichaamsgerichte oefeningen en activiteiten, waarin je ervaart, ontdekt en leert. Er zullen stukjes theorie voorbijkomen, kaders die je zullen helpen om te snappen wat er gebeurt. Zowel psychologisch, je patronen; als ook wat er bij stress en overbelasting gebeurt in je lichaam.
We zullen suggesties doen waar je in de tussenliggende tijd mee aan de slag kan gaan.
Iets concreter nog : we gaan onderzoeken welke symptomen en triggers je herkent, hoe je bewuster de signalen van je lichaam waarneemt, hoe je je grenzen beter kan herkennen en hanteren, hoe je meer ontspanning en rust kan ervaren, wat je kwaliteiten zijn, hoe jij omgaat met steun en verbinding, wat je hulpbronnen zijn.

Meer grip op je leven en werkelijk voor jezelf zorgen

Door het gebruiken van deze meerdere ingangen: inzicht, lichaamsbewustzijn, ontspanning, mindful zijn, ervaringsgerichte oefeningen en meditatie, ontstaat er een nieuwe manier van voor jezelf zorgen.

Inge & Liesbeth - Vitamine Z trainingOnder begeleiding van de twee ervaren therapeuten Inge en Liesbeth. En wat heel waardevol is: we leren van elkaar.

Deze training geef ik met Inge Boonstra (1967). Zij werkt als psychomotorisch therapeut. Daarnaast is zij opgeleid in de lichaamsgerichte psychotherapie & traumatherapie. Van oorsprong is zij fysiotherapeut.

igboonstra@home.nl
06-21248695

Contact:

In goede aarde
Praktijkruimte Stitswerd (Gr.)
Akkemaweg 12
9999 XL Stitswerd

Op woensdag

Therapeuticum Lemminkaïnen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen

liesbeth@in-goede-aarde.nl

06 - 21 65 82 04