Aanvullende methoden

EFT

Een andere methodiek om het herstellend vermogen weer vrijer maken en jezelf beter te kunnen reguleren, is EFT. Via EFT (Emotional Freedom Techniques) worden reflexpunten gebruikt om de emotionele lading van herinneringen te verminderen. Deze techniek kan tevens een mooi hulpmiddel zijn om thuis te gebruiken.

Bach bloesem remedies

Bach bloesem remedies zijn verbazingwekkende milde en effectieve remedies gemaakt van bloemen en bloesems van bomen, die kunnen ondersteunen bij klachten. Dr. Bach ontwikkelde 38 bloesemremedies voor alle vormen van emoties en gemoedstoestanden. Hij ontwikkelde daarmee een volledig systeem: alle negatieve gemoedstoestanden kunnen hiermee worden behandeld. Zo zijn er bijvoorbeeld remedies voor diverse soorten angsten, onzekerheid, piekeren, somberheid, eenzaamheid, overgevoeligheid, wanhoop, overbezorgdheid, schuldgevoel, ongeduld, boosheid etcetera.

Met de remedies wordt het individu behandeld, niet de kwaal, klacht of het symptoom. Twee mensen met hoofdpijnklachten kunnen bijvoorbeeld baat hebben bij totaal andere remedies. Bij het bepalen van de meest passende remedie wordt onder andere gekeken naar: Waardoor komt het dat de klacht ontstaat? Wat is de reactie erop? En hoe voelt iemand zich?

De remedies onderdrukken niet! Negatieve houdingen of emoties worden omgezet, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en het eigen zelfgenezende vermogen aangesproken kan worden. Angst wordt bijvoorbeeld niet onderdrukt, maar doordat de eigen dapperheid wordt aangesproken kan het systeem de angst verminderen.

Ik werk volgens de methode van Dr. Krämer. Hij heeft voortgebouwd op het systeem van Dr. Bach. Dr. Krämer maakte een nieuwe indeling van de remedies, die het onderliggende verband van de gemoedstoestanden (en daarmee de remedies) zichtbaar maakt. Dit systeem sluit erg goed aan bij de zienswijze van de lichaamsgerichte therapie, waarbij we ingaan op hoe je bent gaan compenseren (oftewel overlevingsmanieren hebt ontwikkeld).

Ik maak een flesje voor je met de juiste druppels. Deze druppels neem je in, meestal 4 keer per dag. De bloesem remedies zijn prachtig te combineren met lichaamsgerichte therapie. De bloesems kunnen ondersteuning bieden bij de soms pittige fasen gedurende de therapie.

Psychologische Handleeskunde

Ons lichaam is – in zichzelf – een compleet diagnostisch middel. Zo maakt een iriscopist gebruik van informatie in de ogen, een voetreflexoloog van hoe organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voet, en ga zo maar door.

Ook je handen zijn zo’n diagnostisch middel. Gebaseerd op eeuwenoude kennis vanuit diverse culturen. Empirisch onderbouwd. Niet wetenschappelijk zoals we daar vandaag de dag naar kijken, maar een op ervaring gerichte wetenschap (zoals in eerste instantie alle geneeskundige stromingen). Wel wordt handleeskunde steeds meer wetenschappelijk ondersteund.

Vanuit deze kennis kun je vanuit de handen informatie krijgen op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied. Handleeskunde is daarmee een prachtige bron om meer inzicht in jezelf te krijgen. Psychologische handleeskunde gaat niét om toekomstvoorspellingen, en duidingen zijn zeer concreet. In een sessie gaan we in op de mechanismen die er mogelijk onder je thema liggen, je kwaliteiten, je valkuilen en op welke manier jij het best met die valkuilen om kan gaan.

Ook zonder concrete vraag kan een handleesduiding zeer verhelderend zijn.
Een handleessessie kan onderdeel uitmaken van de lichaamsgerichte therapie.

N.B. Een sessie handleeskunde wordt niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Contact:

In goede aarde
Praktijkruimte Stitswerd (Gr.)
Akkemaweg 12
9999 XL Stitswerd

Op woensdag

Therapeuticum Lemminkaïnen
Noorderhaven 32
9712 VK Groningen

liesbeth@in-goede-aarde.nl

06 - 21 65 82 04